Pro zdravé nohy

15.04.2015 10:46

For Foot Sake. Pro zdravé nohy.

Nohy by měly být silné a zpevněné, měly by tvořit základní stavební kámen zdraví a pohybu. Pokud chodíte celý život v normálních botách a většinu času sedíte, pravděpodobně budete mít slabá chodidla.

Lidská chodidla jsou složitou částí těla, která je jednoduše úžasná. Neměli bychom je ochraňovat ani věznit v normální obuvi, ale naopak jim dát prostor a svobodu, aby mohla rozvinout svůj plný potenciál.

Věříme, že chodidla mají veškerou potřebnou technologii, chybí jim jen trocha ochrany proti propíchnutí a zajištění tepelného komfortu. Objevte další důvody, proč děláme boty, které jsou pro Vaše nohy skvělé.

Normální boty Vám ničí chodidla 


Téměř veškerá obuv omezuje přirozenou funkci a tvar palce u nohy (tím, že jsou úzké a prstům nedovolují se roztáhnout).

Zamyšlení

Není to žádná novinka ani moderní objev. Lidské tělo ovlivňují pouze věčné fyzikální síly a nikoli ty, jež na nohy působí kvůli špatné obuvi. O vlivu normální obuvi na lidské chodidlo víme již dlouho. Překvapivě již před šedesáti lety F. W. Knowles ve své studii (Vliv obuvi na tvar chodidla: anatomický pokus - Effects of shoes on foot form: an anatomical experiment) objevil pozitivní vliv placaté a široké obuvi na zdravý tvar chodidla. V nedávné době Dr. Nick Campetelli sledoval strukturální změny chodidel po přezutí na minimalistickou obuv. 

Řešení

Posilte chodidla denním cvičením Toe-Gy (dle videa) a noste zdravé boty, které umožní, aby se nohám dařilo a prsty mohly žít...

Vyberte si zdravé boty, které jsou pro Vaše nohy dobré »

#ForFootSake 

(#ProZdravéNohy)

Víte něco o nohách? Řekněte to světu a použijte tag #forfootsake (#prozdravénohy).