Jak pečovat o obuv značky VIVOBAREFOOT?

11.12.2019 16:00

Životnost obuvi je velmi diskutované téma. Jak dlouho vám obuv vydrží, se nedá říct. Záleží na více faktorech, které životnost ovlivňují. Ať už se jedná o správné užití a výběr aktivit, pro které je obuv určena, nebo samotnou údržbu. Právě správným ošetřením a údržbou můžete snadno prodloužit dobu, po kterou budete moct obuv nosit. Jak tedy na to, abyste neudělali chybu?

Obuv před prvním použitím naimpregnujte alespoň ve třech tenkých vrstvách (při silné vrstvě hrozí promáčení a poškození vrchového materiálu). Doporučujeme například přípravek Collonil Carbon Pro.

NABÍDKA PRODUKTŮ OD ZNAČKY COLLONIL

Další aplikaci provádějte v závislosti na počasí a intenzitě nošení obuvi. Po nějakém čase užívání je potřeba obuv s usňovým (hladkým) svrškem vyživit krémem. Doporučujeme Collonil Organic Vegan cream. Usňová obuv i obuv z broušených usní a textilu není v žádném případě neomezeně odolná proti vlhkosti – vhodnou impregnací zvyšujeme její odolnost proti vnější vlhkosti (déšť, sníh), ale i proti znečištění.

V případě znečištění textilních částí doporučujeme jednoduché čištění vlažnou vodou a houbičkou či kartáčkem s možným použitím mýdlové vody (nikoli prášku na praní nebo saponátu). Kartáčem či houbičkou nečistoty opatrně odstraňte.

Povrch obuvi ze syntetických materiálů se snadno čistí vlhkým hadříkem. Po umytí boty ošetřete čistým suchým hadříkem. Obuv z hladkých usní po očištění kartáčem nebo jemně navlhčeným hadříkem ošetřete krémem na obuv v barvě materiálu a po uschnutí přeleštěte flanelovým hadříkem. Pro zlepšení vzhledu, životnosti a zvýšení voděodolnosti můžete použít bezbarvé i barevné impregnační přípravky (dle barvy materiálu).

Boty ze světlých usní po ošetření vhodným krémem mírně ztmavnou.

Před ošetřením zkontrolujte symboly na etiketě s informací o druhu materiálu a jeho doporučeném způsobu ošetření.

NABÍDKA PRODUKTŮ OD ZNAČKY COLLONIL

COLLONIL CARBON PRO
Nejnovější vývoj inspirovaný karbonovou technologii v oblasti impregnací s extrémně vysokou účinností. Revoluční technologie, s níž vstupujeme do nové éry v ošetřování obuvi. Nebyl nikdy na trhu výrobek, který by vydržel déle a chránil lépe. Jedinečně kombinuje ochranu a dokonalou prodyšnost. Chrání proti hlubokému zašpinění, skvrnám a mastnotě. Chrání proti pronikání vlhkosti. Velmi účinně chrání při polití naftou nebo benzínem při tankování auta. Zachovává prodyšnost a plnou funkčnost klimamebrán. Pravidelná aplikace umožňuje snadné čištění. Je určen pro všechny druhy materiálů včetně klimamebrán. Oblečení, obuv, tašky, stany, batohy...

COLLONIL ORGANIC PROTECT CARE
Impregnace a péče v jednom, chrání efektivně a trvale před špínou a vlhkem. Současně pečuje o materiál pomocí pravého olivového oleje. Vhodný jak na hladkou a broušenou useň, tak i na textil a materiálové kombinace. Doporučeno i pro materiály s TEX - klimamembránou. V případě použití na broušenou useň se může změnit povrchová struktura a barevný odstín.

COLLONIL UNIVERSAL PROTECTOR
Univerzální impregnace s NANO efektem vhodná na všechny druhy materiálů. Je určena na Tex-ové membrány a High- Tech materiály u nichž zajišťuje dokonalou ochranu proti vodě a přitom materiál zůstává prodyšný.

COLLONIL CLASSIC WATERSTOP S UV FILTREM
Univerzální impregnace na všechny druhy usní a textil. Obsahuje UV filtr - chrání useň před vyblednutím vlivem slunečního záření.

COLLONIL NUBUK VELOURS
Impregnační a ošetřující sprej na broušené usně a textil v bezbarvém provedení odstraňuje mastné a lesklé plochy na velurových usních (i na umělých velurech) vhodný na TEXové materiály.

COLLONIL SOFT PRACTIC
Velmi jemný krém na obuv z hladkých usní. Obsahuje jojobový a silikonový olej a včelí vosk. V barevných odstínech má krycí schopnosti a oživuje výrazně barvy.

COLLONIL ORGANIC BAMBOO LOTION
Čistící a ošetřující mléko s bambusový extraktem a dalšími přírodními látkami šetrně odstraní nečistoty ze všech druhů usní a také i z textilu. Usním poskytnuta kvalitní péče. Vhodný i na kožené oděvy, koženou galanterii a nábytek. Doporučeno i pro TEX materiály. V případě použití na broušenou useň se může změnit povrchová struktura a barevný odstín.

COLLONIL VEGAN CREAM
Vegan Organic cream s makadamiovým olejem a karnaubským voskem. Zcela přírodní krém na hladkou useň.

COLLONIL BREEZE
Odstraňovač zápachů dodá svěží vůni propoceným a zatuchlým čepicím, obuvi a oděvům, ale i taškám a batohům odstraňuje silné zápachy potu, kouře, kuchyňské pachy i zápach od domácích mazlíčků, okamžitý efekt již do 30 sekund.

COLLONIL SHOE DEO SEA BREEZE
Deodorační svěžest do obuvi. Vysoce efektivní deodorant s dlouhodobým účinkem zajišťuje příjemnou a hygienickou svěžest v obuvi.

COLLONIL SILKY SPRAY
Hedvábný průhledný sprej k nástřiku na nohy. Snižuje tření mezi kůží a stélkou v obuvi, tím zabraňuje tvorbě puchýřů a zabezpečuje pohodlné nošení obuvi naboso.

COLLONIL CLEANER
Speciální slisovaná směs gumy s pískovcem pro čištění silných nečistot z broušených usní.

SMELL WELL
Jednou z hlavních složek SmellWell je aktivní uhlí, které se po staletí používá jako přírodní metoda čištění vody a vzduchu. Používá se aktivní uhlí z bambusu, které obsahuje miliony mikrostruktur, které účinně absorbují a neutralizují nežádoucí pachy, a zároveň absorbují vlhkost. Protože bambus roste velmi rychle, těžba ho neohrožuje, a proto je bambus považován za obnovitelnou a udržitelnou surovinu.
Dalšími složkami jsou soli a minerály s hygroskopickými vlastnostmi, které umožňují absorpci vlhkosti. Veškerý obsah splňuje požadavky evropské zkoušky REACH pro životní prostředí a bezpečnost.