NEJPOHODLNĚJŠÍ BOTY NA SVĚTĚ

20.07.2021 15:45

S 26 kostmi, více než 100 svaly, vazy a šlachami a 200 000 nervovými zakončeními je lidské chodidlo mistrovským dílem matky přírody. K pohybu proto nepotřebuje silnou neforemnou podrážku s tlumičem a dalšími „marketingovými vychytávkami“.

Jelikož chodit bos lze jen výjimečně, vzrostl požadavek na výrobu bot, které se bosé chůzi co nejvíce přibližují. Barefoot boty nedeformují chodidla, neomezují jejich přirozenou funkci či pohyb. Zároveň však poskytují maximální ochranu proti zranění o ostrý předmět a ochraňují chodidla před klimatickými vlivy počasí. Co vás na nich ale zdaleka nejvíce upoutá, je jejich ohromná pohodlnost! Na noze je prakticky neucítíte. Osvoboďte svá chodidla a navraťte jim radost z přirozeného pohybu.

Boty VIVOBAREFOOT se vyrábí v pánskýchdámských i dětských velikostech. Nabízí maximální zpětnou senzorickou vazbu mozku (propriocepci). Až 70 % informací, které mozek dostává o pohybu, pochází z nervových zakončení na chodidlech. Čím lepší a přímější je kontakt chodidel se zemí, tím přirozenější je náš pohyb v okolním prostředí.

 

HLAVNÍ ROZDÍLY MEZI KLASICKOU A BAREFOOT OBUVÍ

ŠPIČATÁ „MODERNÍ“ OBUV

Vaše chodidla necítí povrch, po kterém se pohybují, a nedostávají potřebnou zpětnou senzorickou vazbu pro mozek.

ÚZKÉ A TUHÉ

Boty úzké se špičkou na svém středu vám deformují palce. Kvůli tomu nemáte takovou podporu a stabilitu, jakou přináší chůze naboso. Tvrdé boty s podporou klenby a podpatkem znemožňují přirozený pohyb chodidel. Tím oslabují jejich svaly a šlachy, což ovlivňuje váš postoj i chůzi a může vést ke zranění.

BAREFOOTOVÁ OBUV

TENKÁ PODRÁŽKA

Ultratenká podrážka s ochranou odolnou proti propíchnutí umožňuje 200 000 nervovým zakončením v každém chodidle vysílat zpětnou senzorickou vazbu mozku, kterou potřebujete pro přirozený pohyb, a vy se tak budete moci pohybovat svobodně bez omezení, jako byste byli naboso.

ŠIROKÉ A OHEBNÉ

Široká špička boty v anatomickém tvaru chodidla vám poskytne dostatek prostoru pro vaše palce i ostatní prsty. Díky maximální ohebnosti a nulové podpoře nožní klenby se chodidlo pohybuje volně a přirozeně jako u chůze naboso. Barefootové boty neomezují chodidla a nechávají svaly a šlachy dolních končetin pracovat tak, aby mohly samy dodat tělu přirozenou stabilitu a podporu.