Recenze na nový model Primus HIVIZ

03.04.2018 14:50

Oblíbil jsem si výjimečnost, hledám ji v lidech i ve věcech. Výjimečnost je slovo, které mě napadlo jako první po rozbalení krabice s novými Primus HIVIZ. Tento model bot se zcela vyčlenil od zbytku běžecké rodiny VIVOBAREFOOT. V čem tedy spočívá jeho jedinečnost?

Podrážka je sice standardní jako u ostatních Primus určených na silniční běh s ochranou proti propíchnutí, ale svršek je vyroben z průlomové reflexní síťoviny. Ano čtete správně, ty tenisky svítí při světle pouliční lampy, v odrazu automobilových světlometů či běžeckých čelovek. S těmito botami se vše rázem mění na jednu nekončící párty!

barefoot boty Primus HIVIZ barefoot obuv Primus HIVIZ

Ještě se nestalo, abych první recenzi psal až po více než roce užívání, ale chtěl jsem si být opravdu jistý, že tenisky otestuji dokonale. Naběhal jsem v nich přes 700 km většinou asfaltovými ulicemi Bratislavy. Za každého počasí, v každém ročním období.

HIVIZ mají termo vložku, díky které se nemusíte obávat nachlazení od chodidel i při běhu naboso v minusových teplotách. Zároveň je svrchní materiál vodě-odpudivý, takže i silniční půlmaraton v lijáku byl relativně komfortní.

Primus HIVIZ

Oceňuji, že oproti jiným modelům PRIMUS mají HIVIZ špičku potaženou tvrdou gumu potaženou, takže i při občasném zakopnutí o obrubník nebo kanál se nemusíte obávat zlomených nehtů.

Překvapila mě také životnost tohoto modelu. Pracuji jako kondiční trenér a kromě již zmíněných stovek kilometrů jsem tenisky nosil doslova tisíce hodin ve fitness centru při trénování klientů, nebo samotném cvičení. Za celou tuto dobu vznikl pouze jediný kaz na svršku, který jsem si však způsobil sám, když se mi nechtělo rozšněrovat tkaničky a silou jsem chtěl obout bosou nohu. Jinak nemají jediný kaz a za těch pět let co nosím VIVOBAREFOOT obuv, jsem se nesetkal s takto permanentní teniskami!

Primus HIVIZ Primus HIVIZ

Pro mě osobně, je model PRIMUS HIVIZ to nejlepší co kdy tato značka přinesla na trh. Můžete si ho obout na silniční maratón, na diskotéku do klubu (kde jsem byl samozřejmě v tomto zářícím modelu středem pozornosti :), ale i na nedělní bohoslužbu. Boty jsou spojením zvláštní elegance, odvážného návrhu a dokonalé funkčnosti. Prostě být "IN" se dá i naboso...

Autor: Peter Fijalka, trenér fitness