Z čeho se vyrábí veganské boty VIVOBAREFOOT a jaký mají vliv na životní prostředí?

05.04.2023 16:17

Žijete v souladu s přírodou a uvědomujete si, že rychlá móda je cestou do pekel? Tak to pravděpodobně patříte mezi lidi, kteří jsou nakloněni veganství. Jste příznivcem této filosofie? Anebo vůbec nemáte ponětí, jak veganství s módou souvisí? Pojďme si toto téma přiblížit z pohledu naší značky VIVOBAREFOOT.

běžecké barefoot boty VIVOBAREFOOT Primus Lite III jsou ideální volbou na městský povrch

Co jsou to veganské boty?

Z pohledu uživatele veganské boty poznáte tak, že nesou štítek, který přímo označuje tento typ bot. Z pohledu výrobce vám můžeme prozradit, že pro jejich výrobu mimo jiné vyvíjíme vlastní veganské materiály, kterým s hrdostí můžeme připsat vlastnosti kožených bot, jako jsou například voděodolnost a prodyšnost. Veganských materiálů používáme hned několik, ale konkrétně dva bychom rádi vyzdvihli.

1. Korek

Tento přirozeně voděodolný materiál používáme na výrobu vložek do bot. Snadno se čistí bez použití jakékoli chemie a navíc sběrem kůry dubu korkového nijak neničíme strom. Po jejím seříznutí kůra totiž zase dorůstá.

2. Recyklované plasty a plátno s příměsí recyklovaných pet lahví

Recyklované plasty jsou skvělým materiálem pro výrobu odolných podrážek. Přidáme-li bavlnu, jsou pak ideální i na vrchní část bot.

VIVOBAREFOOT Primus Lite Knit jsou vyrobené z recyklovaných a recyklovatelných materiálů.

Zajímavost: Věděli jste, že na výrobu jednoho páru bot zrecyklujeme 17 kusů PET lahví?

Ekologické, přírodní a udržitelné materiály jsou jedním ze základních kritérií pro výrobu našich vegebot. Nezapomínáme ale ani na další měřítka, díky kterým naše barefoot boty můžeme označit opravdu za veganské. Jaká to jsou?

  • Zajímají nás podmínky, ve kterých se vybrané materiály vyrábí.
  • Podporujeme pouze obchod založený na fair trade (partnerství, které splňuje ekologické, sociální a ekonomické standardy).
  • Svou výrobou jsme ohleduplní ke zvířatům a k přírodě samotné.

Abychom to shrnuli, naše veganské barefoot boty vytváříme eticky s důrazem na šetrnost k životnímu prostředí. Veganství je totiž styl života, který odráží naše hodnoty a je úžasné, že i v souladu s ním držíme krok s moderními trendy.

Jaké veganské barefoot boty najdete v naší nabídce?

Za ta léta jsme nabídku veganských barefootů pěkně rozšířili, ale za zmínku jistě stojí oblíbené Ultra III, které jsou vyrobené z vodních řas. Dále sportovní městské barefoot boty Primus Lite III a Primus Lite Knit a trailová řada běžeckých barefoot bot do přírody Primus Trail II FG, respektive Primus Trail Knit, které vyrábíme z veganské textilie či recyklovaných plastů. Díky tomu se těší značné oblibě především v oblasti prodyšnosti a odolnosti. Výběr je samozřejmě širší, stačí na našem e-shopu využít filtr veganských, či kožených modelů.

Oblíbený model VIVOBAREFOOT Ultra III je částečně vyrobený z biomasy vodních řas.