Dámské barefoot boty na podzim i zimu

14.10.2023 10:32

Pohodlné boty jsou pro člověka nedílnou součástí každého podzimu i brzy nastávající zimy. Hrají hlavní roli od prvních podzimních procházek po vrstvách křupajícího opadaného listí přes zimní radovánky v čerstvě napadaném sněhu až po předávání vánočních dárků pod stromečkem. Většina konvenčních bot ale až příliš omezuje chodidlo a brání mu v přirozeném pohybu, což může jinak krásné zážitky zbytečně znepříjemňovat. Barefoot obuv z nabídky VIVOBAREFOOT se proto mohou ukázat jako ideální náhrada a příležitost ke změně k lepšímu.

Bosé boty i do chladnějších měsíců

Mnoho lidí si myslí, že barefoot boty nejsou vhodné do chladného počasí a lze je tak nosit pouze v létě. Tato představa je ale velice daleko od pravdy. Barefoot boty od VIVOBAREFOOT se pyšní flexibilním a promyšleným designem z materiálů šetrných k životnímu prostředí, tyto materiály ale zároveň dosahují maximální kvality a výdrže. V kombinaci se speciálními termo vložkami, které chrání chodidla před chladem i v těch nejmrazivějších zimních měsících, se tak barefoot boty v ochraně nohou bez problémů vyrovnají běžné obuvi.

Vložky kromě podpory tepelného komfortu pomáhají i při přechodu z klasické obuvi na barefoot boty a jsou proto doporučované na první dny a týdny nošení nových bosých bot, kdy si noha na neznámý pocit ze zdravé a funkční chůze teprve zvyká.

barefoot kozačky VIVOBAREFOOT Ryder

Foto: Dámské barefoot kozačky VIVOBAREFOOT Ryder II

Kvůli dlouhodobému nošení neforemných konvenčních bot s tlustou podrážkou a přehnanou podporou nožní klenby si nohy odvykají fungovat přirozeně a bez omezení. To se netýká jen svalů a šlach v noze, ale i od přírody dané schopnosti termoregulace, kterou naše nohy mají. V barefoot botách má chodidlo dostatek prostoru a volnosti na to, aby se mohl zdravý a potřebný proces výměny chladu a tepla znovu rozběhnout a nohy se tak do značné míry dokáží zahřát samy. Stačí jen, když k tomu díky bosým botám dostanou příležitost.

Barefoot boty na podzim

Sezóna žabek a sandálů už nám bohužel končí, to ale neznamená, že se vaše nohy musejí vzdát i pohodlí a možnosti volného pohybu. Pro chladnější podzimní měsíce může být ideální například jedna z novinek od VIVOBAREFOOT, model Gobi Chelsea, vhodný na jakýkoliv městský povrch a přitom umožňující pocit dokonalého souznění s přírodou, o který vás běžné boty připraví. K tomu navíc vysoce kvalitní useň, elegantní design, maximální komfort a snadné nazouvání. S botami Gobi Chelsea zkrátka nešlápnete vedle.

Dámské barefoot boty VIVOBAREFOOT Geo Chelsea

Foto: Dámské barefoot boty VIVOBAREFOOT Geo Chelsea

Další vhodnou podzimní možnost pak představují boty Gobi Boot, podrážka se zvýšeným lemem a prošitím po obvodu je totiž připravená poradit si s jakýmkoliv počasím, a to bez kompromisů v oblasti pohodlí, ochrany nohy a odolnosti materiálu. Díky stylovému vzhledu si je navíc můžete obout v podstatě kamkoliv.

Kotníkové barefoot boty VIVOBAREFOOT Gobi Boot

Foto: Kotníkové barefoot boty VIVOBAREFOOT Gobi Boot

Zimní barefoot obuv

Do skutečně chladného počasí, které u nás panuje v zimních měsících, se budou výborně hodit některé ze zateplených modelů od VIVOBAREFOOT, které jsou pro mrazivé podmínky přizpůsobené. Nabízejí se například minimalistické, ale i přesto slušivé boty Gobi Hi IV, které vás ochrání před chladem v každém prostředí, a to bez nepříjemného svazujícího pocitu z běžných bot. Zateplená verze oblíbeného kotníkového modelu Gobi III Winter pak nabízí především lehkost a ohebnost, zároveň ale nezapomíná ani na ochranu před chladem nebo zraněním. Ryder II sice připomínají klasické jezdecké boty, důmyslná kombinace kůže a neoprenu ale vaši nohu dokonale obepíná, vyjímatelné termovložky vás zbaví chladu a speciální podrážka HEX zvyšuje přilnavost k povrchu, aniž by vás připravovala o benefity barefoot bot. V neposlední řadě mohou být na zimu vhodné také boty Geo Chelsea Winter, které už na první pohled zaujmou moderním vzhledem, potěší snadným nazouváním a právě ve variantě Winter i zahřejí díky vnitřnímu kožíšku.

Zateplená barefoot obuv VIVOBAREFOOT Gobi III Winter

Foto: Zateplená barefoot obuv VIVOBAREFOOT Gobi III Winter

Tyto i spoustu dalších modelů, které jsou vhodné do každého ročního období, najdete v aktuální nabídce barefoot bot od VIVOBAREFOOT.