Jak vidím VIVOBAREFOOT Mata

15.04.2015 12:35

Recenze pohodlných bot Vivobarefoot MATA od Lucie

Žiji ve velkoměstě, a tak toho po městě nachodím každý den poměrně hodně. Všichni moc dobře víme, jak je městský povrch na došlap tvrdý, nicméně VIVOBAREFOOT Mata vám zprostředkují pocit pohodlí i při chůzi ve městě. Boty jednoduše a rychle nazujete a jdete. Rychlé nazutí umožňuje pružná tkanina na bocích bot, která se zdá být festovní a navíc boty oživuje svou příjemně oranžovou barvou.

pohodlné boty Vivobarefoot MATA

Boty Mata jsou vyrobeny z pevné kůže, která skvěle odolává městskému asfaltu a dlažebním kostkám. Když jsem boty poprvé viděla, měla jsem obavy, že budou tuhé, ale hned po několika dnech se kůže přizpůsobila mému chodidlu, to ale v žádném případě negativně neovlivnilo vzhled bot. Boty i po delším nošení zůstávají jednoduše elegantní. Snad jen šev na levé botě mě prvních pár dní trochu potrápil na patě, ale to se rychle spravilo.

Mata2

Maty jsou dostatečně široké a tak ani po celodenním nošení boty vaše chodidla neškrtí. Jsou natolik prostorné, že i když si běžně pořizuji VIVOBAREFOOT ve velikosti 38 (EU), model Mata mám o číslo menší.

Mata3

Podrážka je opět maximálně tenká, jak už jsem u VIVOBAREFOOT zvyklá. Chlubí se šířkou pouhé 3 mm, takže pocit bosé chůze je dokonalý, zvlášť pak po vyjmutí 5 mm silné vložky, s kterou se boty dodávají. Přestože je podrážka velmi tenká, nelze ji díky speciální výrobě jednoduše propíchnout, proto se nemusíte obávat ostrých předmětů, které se v městském prostředí sem tam nacházejí.

Fotografie autorky Lucie naleznete na Instagramu: @luciezona