Korektory pohledem Šárky Bambasové

08.07.2022 14:33

V naší nabídce naleznete i řadu doplňků, mezi nimi například korektory.

Už jste je vyzkoušeli? Naše ambasadorka Šárka Bambasová ano a sepsala své postřehy.

 

Korektory jsou pomůcka, která slibuje posílení svalů chodidel, lepší rozložení váhy, zvýšení mobility prstů na nohou i lepší cirkulaci v chodidlech. Mezi zmiňované benefity patří i prevence bolesti chodidel a deformit.

Fungují opravdu tak dobře?

Já s nimi mám několikaměsíční zkušenosti a přiřadila jsem se mezi jejich zastánce. Používám korektory Naboso Splay. Nejdříve jsem je nosila pouze při domácí relaxaci, což je pro většinu ideální, ale lidé, kteří dlouhodobě chodí v barefoot obuvi a mají chodidla navyklá na námahu i protahování, zvládnou brzy i nošení přes noc.

Já po nošení pociťuji příjemné protažení kolem malíčku a na vnější straně chodidel. Vnímám aktivnější využití celého chodidla při pohybu. Při chůzi si někdy i uvědomím, že se zapojení svalů změnilo, a aktivaci cítím nejen v chodidlech, ale i ve svalech nohou nebo kolem kyčlí. Korektory mají nepochybně pozitivní vliv i na moji jógovou praxi - širší a aktivní chodidlo vytváří lepší základnu pro rovnovážné pozice a myslím si, že mi korektory pomáhají se správným zapojením celého stabilizačního systému.

Můj recept na zdravý pohyb je kombinace chůze naboso, jógy a vyváženého využití vhodných pomůcek, mezi které korektory určitě patří.

Na zvážení či radu odborníka je použití korektorů pokud máte výraznější deformity, akutní bolesti nebo příliš malé chodilo. Korektory jsou vyrobené z příjemného měkkého silikonu, který netlačí, přesto nemusí sedět všem.

Veškeré doplňky v naší nabídce naleznete zde.