Nejlepší boty do tělocvičny

11.01.2023 12:54

VIVOBAREFOOT Primus Lite III překopou vaše tréninky od základů.

Hledáte udržitelné, vysoce výkonné tenisky pro cvičení v tělocvičně, běžný trénink a každodenní život? Pak jste na správném místě.

Všestranné, neuvěřitelně kontaktní Primus Lite III jsou naše nejoblíbenější Viva vůbec. Super lehké a navržené tak, aby plně umožňovaly přirozený pohyb a uvolnily nohy při každém kroku, jak příroda zamýšlela. Ať už se jedná o chůzi, běh nebo cvičení.

Ale jak?

sportovní a běžecké barefoot boty VIVOBAREFOOT Primus Lite III

Existuje všeobecně mylná představa, že výkonná cvičební a tréninková obuv potřebuje nejmodernější technologie a umělou podporu klenby. Jak ale rádi říkáme, nejneuvěřitelnější technologie, která kdy byla použita v botě, je lidské chodidlo. Pokud necháte svá chodidla dělat jejich přirozenou činnost, budete odměněni sílou, rovnováhou a mobilitou.

Sportovní barefootové boty VIVOBAREFOOT Primus Lite III mají tři zásadní, jednoduché designové funkce, které vám s tím pomohou.

Barefoot boty jsou ideální volbou na cvičení

V první řadě se jedná o naší 3 mm tenkou podešev. Sportovní a běžecká barefoot obuv nabízí dokonalý kontakt s povrchem, po kterém se pohybujete a pocit chůze/běhu jako naboso. Díky tomu efektivně zapojujete veškeré svalstvo a šlachy na chodidlech, což napomáhá jejich síle a zlepšuje rovnováhu.

Za druhé je to šířka, kterou určuje chodidlo, nikoliv bota, respektive její módní návrhář, který by si ji na nohy nikdy nevzal. Zejména při provádění silových zdvihů, jako jsou mrtvé tahy a dřepy, ale také všechny druhy balančních pohybů, umožňuje široká podrážka, aby se prsty a chodidla přirozeně roztahovaly a stabilizovaly váš pohyb. Pevná a stabilní opora je základem dobré techniky a následně lepší výkonnosti při sportu, ať už se jedná o běh či cvičení.

Třetí klíčovou vlastností je flexibilita. Primus Lite III jsou vyrobené ze super lehkých materiálů. Díky tomu jsou neuvěřitelně univerzální, zejména pak při běhu, crossfitu a fitness. Maximální rozsah pohybu a ohebnost materiálů umožňuje se plně koncentrovat na optimální techniku.

Barefoot boty VIVOBAREFOOT vám dopřejí dostatečný prostor pro vaše chodidla

Stejně jako sportovní boty nevyžadují žádné vycpávky, měly by minimalistické/barefoot boty minimalizovat škody na planetě. Z více než 24 miliard párů bot vyrobených ročně skončí přes 95 % na skládce. Ve VIVOBAREFOOT se snažíme minimalizovat zbytečnou produkci a především vyrábět udržitelnou obuv. K výrobě Primus Lite III používáme pouze veganské, tedy recyklované, recyklovatelné a přírodní materiály bez živočišného původu. Všechny naše barefoot modely jsou pak vyráběné z 0 % virgin plastů.

Pokud s chůzí naboso teprve začínáte, tak především u sportovní barefoot obuvi je nutné poslouchat své tělo, které bude potřebovat na změnu trochu času. Ideální je začít postupně, tedy pravidelnou chůzí v barefoot botách a následně je začít používat na lehčí cvičení a běh. Poslouchat své tělo je vždy základ, vyhnete se tím zraněním, únavě, ale hlavně si postupně začnete pohyb naboso užívat čím dál víc.