Podzimní a zimní barefoot boty

25.11.2022 13:29

Podzim je již v plné síle a o slovo se hlásí pomalu zima. První sněhové vločky kladou vždy otázku, zda je barefoot obuv vhodná i do mrazivých dní a zda v ní nebudeme klepat kosu. Ultratenká podrážka může vzbuzovat nejistotu, co se tepelného komfortu týče. A ano, může mít svá úskalí, proto do všech zimních modelů dáváme i vyjímatelné vložky v několika provedeních (termo, korkové či z recyklovaných materiálů), podle toho, na co je konkrétní model určen.

Základem je ale i odolný svršek, ať už se jedná o kůži či vodoodpudivé syntetické materiály a kvalitní podšívka, která zabrání úniku tepla, ale zároveň dokáže dobře odvádět vlhkost. V kolekci VIVOBAREFOOT naleznete řadu podzimních a zimních barefoot bot, ale také osvědčené celoroční modely.

Barefoot boty pro děti

Začněme těmi nejmenšími. Dětská barefoot obuv nabízí dostatek prostoru pro správné fungování a vývoj chodidla. Také nemá umělou podporu nožní klenby a „nutí“ chodidlo pracovat přirozeně a zapojovat veškeré svalstvo a šlachy, čímž dělá celý pohybový aparát silnější. Tento benefit bychom neměli dětem odepřít ani během chladných měsíců.

VIVOBAREFOOT Primus Bootie II All jsou ideální barefoot boty na podzim

Jeden z nejpopulárnějších univerzálních barefoot modelů pro děti je VIVOBAREFOOT Primus Bootie II All Weather. Tyto dětské barefoot boty mají svršek z vodoodpudivého plátna z recyklovaných materiálů. Stačí tedy obuv pravidelně impregnovat a zvládne veškeré nástrahy nepříznivého počasí. Podšívka z recyklovaných PET lahví a termovložka pak dodají dostatečný tepelný komfort.

Barefoot sněhule VIVOBAREFOOT Lumi

Pořádné barefoot sněhule pro děti, to jsou VIVOBAREFOOT Lumi. Díky zateplení udrží nohy v teple, ať už vaše děti vyrazí na koulovačku, nebo stavět sněhuláka.

 

Dámské zimní barefoot boty

Ve VIVOBAREFOOT myslíme i na dámy. V kolekci tak naleznete řadu zajímavých barefoot modelů na podzim a zimu.

Dámské zimní barefoot boty VIVOBAREFOOT Gobi Hi IV

VIVOBAREFOOT Gobi HI IV patří již řadu let mezi naše nejoblíbenější zimní dámské barefoot boty a není se čemu divit. Luxusní design a prvotřídní kůže z těchto bot dělají ideálního společníka jak na formální události, tak volný čas strávený například po kavárnách nebo toulkami městem.

Barefoot kozačky VIVOBAREFOOT Ryder II

Opomenout nesmíme ani klasiku, ba dokonce „must have“ model – barefoot kozačky VIVOBAREFOOT Ryder II.

Zateplené barefoot boty s umělým kožíškem

Úplnou novinkou, která k nám doputovala z Portugalska, kde tento model vyrábíme, jsou VIVOBAREFOOT Gobi III Winter. V naší nabídce je naleznete i v pánském provedení. Hlavní předností těchto barefoot bot je umělý kožíšek, díky kterému zimu přečkáte pěkně v suchu a teple.

Pánské barefoot boty na zimu

Pánské zimní barefoot boty VIVOBAREFOOT Scott III

VIVOBAREFOOT Scott III již vyrábíme několikátým rokem a vždy sklízí ovace. Tyto zimní barefoot boty díky kvalitní podšívce a koženému svršku zajistí vašim nohám pohodlí, i kdyby dorazila další doba ledová.

Barefoot pohorky VIVOBAREFOOT Tracker Decon FG2

Poslední novinkou, kterou vám v tomto článku představíme, jsou barefoot pohorky VIVOBAREFOOT Tracker Decon FG2. Pokud hledáte barefoot trekové boty na útěk z města, ale nehrajete si na horaly typu Messnera, jsou to přesně ony! Kombinace kůže a vlněného návleku zajistí dostatečný tepelný komfort po celý rok. Pokud zvolíte kvalitní ponožky, není problém je vzít díky termovložkám na lehčí zimní výpravy. Tento model je vyráběn i v dámském provedení a v nízké verzi.

Na celou kolekci podzim/zima se můžete podívat v našem katalogu.