Vivobarefoot na golfu

03.04.2015 10:25

Dostalo se mi možnosti otestovat golfové boty od značky VIVOBAREFOOT. Nikdy před tím jsem boty založené na tomto principu na noze neměl.  Ale myšlenka chůze na boso mě zaujala a proto jsem neváhal a boty si vzal hned na nohu. Zprvu jsem nevěděl, co od nich očekávat, u golfu je potřeba, aby noha byla v botě stabilní a hráč mohl dobře držet rovnováhu. Tyto boty vypadají na první pohled měkce a ohebně, což je opak většiny golfových bot.

 Boty zatím testuji asi týden, kdy jsem odehrál 3 osmnáctky a strávil několik hodin na drivingu. Z pohledu chůze jsou boty velice pohodlné. Pocit z chůze po trávnatých plochách je osvobozující. Nepociťuji žádná omezení při golfovém úderu, i když samotná bota je mnohem měkčí a pružnější. Na to si člověk rychle přivykne. Když jsem mluvil s několika profesionálními golfisty, kteří už je nějaký čas nosí a znají, nemohli si boty vynachválit. Přestali je prý bolet záda, chodidla, po hře nebyli tak unavení. Já zatím ve „Vivobarefootách“ nechodím tak dlouho, abych měl takové zpětné vazby.

Je škoda, že bota není 100% vodě odolná, aby člověk měl pocit komfortu i v úplně mokré trávě. Jediný problém, co jsem s botami měl, je ten, že mě dřeli ze spodu do kotníků. Zřejmě mají vyšší hranu než boty na, které jsem byl zvyklý. To je jediná „vada na kráse,“ kterou jsem u nich objevil. Přeji všem mnoho přesných ran odehraných v těchto botách.

Jan Cafourek, člen CPGA a ProGolf Tour

Od podzimu 2014 profesionál na PGA Czech

www.jancafourek.com