Vivobarefoot PRIMUS ROAD

27.06.2016 10:59

Krásné, elegantní, řekla bych přímo stvořené pro ten nejvíc bosý pocit. Takové jsou Vivobarefoot Primus Road – a to nejen na silnici, jak je odvozeno z jejich názvu, ale také na indoor cvičení.

Boty Vivobarefoot Primus Road

Ahoj, jmenuji se Tereza Gecová a jsem mistryně republiky v běhu na 100 km. Jsem vytrvalostní běžkyně, nebo také ultramaratonská běžkyně. K ultra jsem se dostala v druhé půlce roku 2014. Kouzlo bosého běhání jsem našla v Mexiku na Ultramaratonu Blanco Caballo. Po návratu domů jsem objevila Brněnskou prodejnu Vivobarefoot a začal můj bosý život.

Boty obouvám nejen na běžnou chůzi, ale i na běhání. Společně s Vivem jsem loni naběhala spoustu kilometrů a krásných umístění v závodech.

 

Jsem VIVO a boty Vivobarefoot obouvám ke každé příležitosti! 


Bohužel (nebo bohudík) jako vytrvalostní běžkyně musím čas od času potrápit své tělo v posilovně. No jo, když musíš, tak musíš. Nejsem úplně fanda posiloven, fitek a dalších cvičících studií, ale když máš na nohách ty správné boty – což v mém případě Vivobarefoot Primus Road určitě jsou – tak na to nejsi sám.

Pro každého běžce je důležité mít pevný střed těla. Dobrým cvičením pro tyto účely je TRX, balanční plošiny, bosu a další. Já si vybrala bosu. Přece jen - ,,naboso na bosu“ mluví za vše.

recenze bot Vivobarefoot Primus Road

Tento způsob cvičení je dobrý i na zpevnění zad. Už delší dobu se potýkám s bolestí zad, což je další důvod mého cvičení a posilování. Po poradě s trenérem jsem „bosé“ bosu cvičení zařadila ke svým dalším aktivitám. První cviky byly legrační, protože jsem sama nevěděla, co takové bosu dokáže. Pro vás je samozřejmě spíš zajímavé, jak se chovaly nohy a boty: 

  1. Bota – dobře drží na noze, systém zavazování má výhodu v tom, že tkaničky jsou pevnější.               
  2. Noha – má oproti jiným botám dostatečný komfort díky širší špici.
  3. Bosu – je prostě nástroj na cvičení.

Cviky jsou klasické. Na bosu můžeš běhat, skákat, dělat výpady i dřepy (ty jsou hodně vtipné). Celkově je důležité se vždy srovnat. A to kouzlo začíná v noze. Nebo v botě? S botami Vivobarefoot je to téměř jedno a totéž.


Díky široké přední části tenisky se prsty nijak nekroutí a nekrabatí, tudíž jsou volné a rovné, což je důležité pro celkové srovnání. Je to takové hledání rovnováhy, kdy prostor v botě umožní prstům se protáhnout, propnout a tím si zajistit správnou stabilitu.

Následují další různé cviky, kde je kladen důraz na držení těla, ale také na celkovou souhru bot – nohou – bosu. Samotné cvičení na boso na bosu si velmi užívám. Je to změna oproti běhání. Má to však svá velká pozitiva pro samotný běh.

Boty Vivobarefoot Primus Road doporučuji všem, kteří chtějí najít dokonalou rovnováhu. Je to o nás samotných. U mě tohle rozhodnutí mělo velký vliv na stávající bolest zad, ale také na zvýšení efektivity v běhu samotném. Díky mému trenérovi a vhodnému výběru bot mi cvičení ve fitku dělá radost a i moje záda už nejsou tak bolavá.


Jsem VIVO a cvičení v těchto botách MILUJUUUUUU!

No a co vy ostatní, jak jste na tom? Podělte se s námi o své příběhy v botách Vivobarefoot :)

Budeme se na ně těšit

Tereza Gecová a Vivoboty team   

zkušenosti s botami Vivobarefoot Primus Road