VIVOBAREFOOT X J. J. Florence

28.07.2023 16:01

Představujeme unikátní kolekci, která vznikla ve spolupráci s jedním z nejlepších surfařů na světě – J. J. Florencem.

surfařská legenda J. J. Florence

John je surfařská legenda, dvojnásobný mistr světa, olympionik a ochránce životního prostředí. 

Být naboso je jeho životním stylem 24/7. Jeho hluboké spojení s přírodou, která ho formovala, zájem o ochranu přírody a zdraví ztělesňuje vše, na čem si VIVOBAREFOOT zakládá. Vznikla tak speciální edice modelů s důrazem na přírodní a recyklované materiály a svobodu pohybu. Společným posláním je spojovat lidi s přírodou a pomoci jim dosáhnout přirozeného potenciálu prostřednictvím života naboso.

Prozkoumejte s námi 4 klíčové oblasti Johnova života.

barefootové boty VIVOBAREFOOT Ultra III

JOHN THE WATERMAN

ULTRA III

Všechno v Johnově přístupu se točí kolem naladění se do správného, klidného a soustředěného stavu mysli, což mu umožňuje podávat ty nejlepší výkony. A co je ještě důležitější, užít si celkový proces a cestu k těmto výkonům.

Aktivity jako plavání, surfování nebo jednoduše pobyt u vody mají obrovské fyzické, duševní a emocionální přínosy, včetně snížení stresu, zlepšení nálady, posílení kognitivní funkce a celkového pocitu štěstí. 

Výzkum naznačuje, že už jen trávení času ve vodě může mít hluboký vliv na naše blaho, podporuje relaxaci, obnovu a pocit spojení s přírodou.

barefootové boty VIVOBAREFOOT Primus Lite Knit

ODPOČINEK + REGENERACE

PRIMUS LITE KNIT

Mnoho sportovců se přetrénuje. Myslí si, že pokud budu trénovat tvrději než ostatní, vyhraji. V komplexním sportu jako je surfování, stejně jako v moderním životě, je myšlení jedním z nejdůležitějších faktorů. Máme tendenci být přeaktivovaní, používáme kortizol, kofein a adrenalin, abychom získali nadšení a "dokázali to".

Přetěžujeme se a nedostatečně odpočíváme. John se zaměřuje na dosažení hlubokého parasympatického stavu, uklidnění těla, stimulaci vagových nervů odpovědných za trávení, srdeční tep a imunitní funkci, aby našel "flow" a správné myšlení pro radost ze surfování a soutěžení. S JJF nejde o vítězství nebo porážku, jde o přístup - o myšlení.

barefootové boty VIVOBAREFOOT Motus Strength

FUNKCE, MOBILITA + DLOUHOVĚKOST

MOTUS STRENGTH

Metodologie Johna je zakotvena v sadě principů, které dávají přednost funkčnosti, mobilitě a dlouhověkosti. Středobodem jeho přístupu je přesvědčení, že pohyb je zásadní pro lidské zdraví a výkon.

Jeho metodologie klade důraz na správnou mechaniku a techniku, která zajistí, že se člověk pohybuje efektivně a účinně ve všech fyzických snahách. Kelly Starrett, Johnův trenér, podporuje myšlenku řešení omezení a nerovnováh v pohybu prostřednictvím cvičení na mobilitu, což umožňuje jedincům dosáhnout optimálního rozsahu pohybu a předcházet zraněním.

Dalším klíčovým principem je koncept "position, don't punish" který zdůrazňuje důležitost udržování optimálního postoje během tréninku a každodenních aktivit, aby se předešlo zbytečnému zatížení těla.

barefootové boty VIVOBAREFOOT Tracker Decon FG2

PROPOJENÍ S PŘÍRODOU

TRACKER DECON FG2

Prozkoumávání poskytuje Johnovi úlevu od hektického tempa a nároků života, nabízí důležité chvíle klidu a obnovy. Bylo prokázáno, že propojení s přírodou snižuje hladinu stresu,  krevní tlak a zmírňuje příznaky úzkosti a deprese.

Objevování pomáhá Johnovi rozvíjet pocit úžasu, údivu a vděčnosti. Bytí v přírodním prostředí nám pomáhá ocenit krásu a složitost světa, podporuje pocit spojení a pokory. Nakonec příroda může sloužit jako zdroj inspirace, kreativity a zamyšlení, což nám umožňuje získat jasnost, perspektivu a hlubší porozumění sobě i světu kolem nás.