Vyrobeno v Etiopii

09.12.2020 15:44

Kůže je nejstarší materiál využívaný lidstvem, počátky jejího použití sahají do časů pravěku. Značka VIVOBAREFOOT dlouhodobě spolupracuje se značkou Pittards, která je nejstarší britskou koželužnou ctící tradiční metody výroby a zpracování usní s použitím prvotřídní etiopské kůže z volně chovaného skotu.

Od počátku 20. století Pittards využívá kůže ze zvířat z malých farem v Etiopii. Tato zvířata nejsou chována v intenzivním měřítku a kůže se zpracovává pouze jako vedlejší produkt masného a mléčného průmyslu.

Zvířata se volně pohybují v přírodě, kdy na pastvinách dochází k oděrkám a přirozenému zjizvení jejich kůže o stromy a keře, což je charakteristickým znakem usní Pittards.

Naše boty z kolekce Wild Hide jsou tak přirozeně zjizvené a poškrábané, což odráží původ z divoké vyprahlé krajiny, ze které pochází. Kůže nemusí být vždy dokonale hladká, myslíme si, že by právě naopak měla být milována a respektována „dokonale nedokonalá“ ve své přirozené přírodní kráse, která činí každý pár obuvi jedinečným originálem.

 

Společně se společností Pittards jsme v roce 2017 rozšířili výrobní linku v Etiopii. Po téměř dvouletém pečlivém plánování jsme mohli letos k oblíbenému modelu VIVOBAREFOOT ABABA přidat novinku v podobě modelu VIVOBAREFOOT ADDIS.

Obuv je vyráběna v rámci projektu Soul of Africa, jehož účelem je podpoření místní komunity, vytvoření nových pracovních míst a zvýšení odborných dovedností místních řemeslníků. Část výtěžku z každých prodaných bot jde zpět na charitativní projekty v Africe, jako jsou stavba škol a nemocnic a podpora sirotků, jejichž rodiče zemřeli na nemoc AIDS.

Modely z kolekce Soul of Africa můžete zakoupit na našem e-shopu nebo vybraných kamenných prodejnách.

VIVOBAREFOOT ABABA

VIVOBAREFOOT ADDIS