Nebuďte obětí módy v nepohodlných lodičkách

31.03.2023 14:06

Hledáte stylové a elegantní boty, ve kterých zvládnete celý večer bez toho, aniž byste po celou dobu mysleli jen na to, až si je po příchodu domů zujete? A co kdybychom vám řekli, že existují i boty, ve kterých budete mít šmrnc, nebudete mít pocit, že vám upadnou nohy a bez problému v nich vydržíte celý den? Přesně takové jsou totiž naše barefoot baleríny.

Čím dál víc žen si uvědomuje, že nepohodlné špičaté lodičky opravdu nejsou to, v čem chtějí trávit celé dny. Chůze s vysokými podpatky navíc působí často komicky. Není se čemu divit, tisíce let evoluce nepočítaly s tím, že si někdo bude dobrovolně ničit zdraví.

špičaté lodičky ignorují tvar vašich chodidel

Barefoot baleríny se odlišují od těch klasických tím, že umožňují chodidlům přirozený pohyb a být v kontaktu s povrchem, po kterém se pohybují. Ultratenká podrážka slouží především jako ochrana před nástrahami města, ale díky tloušťce pouhých 3 milimetrů zajistí stále pocit chůze jako naboso. To zlepšuje stabilitu, rovnováhu ale i flexibilitu chodidel. S tím je také spojený jeden z hlavních benefitů barefoot obuvi – široká špička. Aby chodidlo mohlo správně fungovat, musí mít dostatečný prostor a obuv musí tvarově kopírovat chodidlo, ne naopak. Pokud vezmete běžnou lodičku a obkreslíte její tvar na papír a následně přes to obkreslíte tvar svého chodidla, zjistíte, že tady opravdu něco nesedí. Vlastně to zjistíte už prostým pohledem oka. Návrháři jako by zapomněli, že noha má palec, který tvoří hlavní opěrný bod a funkci základny pro celý pohybový aparát. Žijí v představě, že máme chodidlo symetricky do špičky. Možná je to i tím, že často tyto boty navrhují muži, kteří by si je sami nevzali. I proto už jsme v minulosti otestovali naše baleríny na pánském chodidle. Zpětná vazba je pro nás důležitá nejen při vývoji nových modelů.

Oblíbené barefoot baleríny Jing Jing

Kromě benefitů v podobě nekřivení prstů jsou i barefoot baleríny neskutečně pohodlné. Otlakům a puchýřům můžete dát sbohem. Především díky použitým materiálům se svršek perfektně přizpůsobí chodidlům. Baleríny v současné době vyrábíme v malé rodinné manufaktuře v Portugalsku. Kůže pochází z volně chovaného skotu jako vedlejší produkt masného průmyslu.  Barvené jsou přírodními, netoxickými barvivy, jsou tak ohleduplné nejen k životnímu prostředí, ale i k vašemu zdraví. Při výrobě také nebyly použití žádné virgin plasty.

Nové barefoot baleríny Opanka Ballerina

V nabídce naleznete barefoot baleríny na formální příležitosti, ale i volnočasové s lehce sportovním nádechem. Barevnou škálu nyní tvoří klasická černá, hnědá a šedá barva doplněná o béžovou tesauro nude. Nejznámější model a pravý originál barefoot balerín je Jing Jing, které jsme vyladili k dokonalosti. Čistý design a hladká kůže nezklame při žádné společenské události. Fanynky broušené kůže pak zaujme béžová verze či model Kamilia, který je navíc doplněn o pružný elastický lem. Nejnovějším modelem v naší nabídce, který kombinuje jak hladkou kůži, tak elastický lem, je model Opanka Ballerina.

Kompletní nabídku dámské barefoot obuvi naleznete zde.